Planering

Det här med att äta nyttigare: egentligen är det inga större problem, bara man ser till att ha en plan! Laddade hem en app som heter Lifesum, där kan man planera sitt intag och få ett hum om vad allt man stoppar i sig innehåller kalorimässigt. Mitt mål är att efter åtta veckor ha tappat cirka fyra kilon, det innebär en viktminskning på ett halvt kilo i veckan. 

Enligt appen får jag äta mig riktigt mätt vid varje mål (men det kräver ju att man ser över vad man äter förstås) samt även äta ett mellanmål på eftermiddagen. Något sånt har jag aldrig orkat göra tidigare, men om jag ska få i mig ens i närheten av den mängd protein jag behöver så måste jag! En annan stor förändring i min vardag är att jag ska äta betydligt stadigare frukost än jag gjort förr. Gröt, mackor, avokado, ägg. Ja, det blir en del. Om jag ser till att ta en promenad eller träna på annat vis får jag dessutom kvällsfika och håller mig ändå på rätt kaloriintag. Känns helt underbart att äntligen tagit mig själv i kragen, och som det känns nu kommer det att gå riktigt bra! 

Morgondagens käk planerat, nu är det bara att stick to the plan och motstå alla frestelser. Bara. Tackade artigt nej till nygräddade våfflor idag, bara en sån sak… Har dessutom riktigt mycket träningsvärk i hela kroppen från träningsdagen igår. Men ingen sa att det skulle bli enkelt, eller hur? ;)

  

No comments yet.

Lämna ett svar