Kan själv!

Gungstolen som jag fyndade på loppis för ett tag sen hade sett sina bättre dagar. Medarna var spruckna och man kunde se rakt igenom gliporna på vissa ställen. Den var säkert vit när den målades om förra gången, men nu var färgen sprucken, gulnad och på vissa ställen helt bortskavd. Flera bra anledningar till varför den nog stod där den stod när jag såg den, och inte redan var såld. Såna där gungstolar brukar det ju vara strykande åtgång på. Men för mig var den helt perfekt med alla sina defekter. Ett perfekt projekt en sommar som envisas med att vara mer oktober än juli. 

Några matskedar trälim, ett gäng spikar, fem lånade skruvtvingar, en vända träspackel och sandpapper, ett lager grundfärg och två med högblank antikvit lackfärg senare och den ser som ny ut! Eller, nja, men bättre begagnad, precis som jag vill ha den.

Nu ska bara färgen torka ordentligt, sen är det bara placera den på sitt ställe och börja gunga!  

Update! Efter att ha lagt upp en bild på den färdigmålade gungstolen på Instagram fick jag veta mer om den. Den har stått hemma hos en kompis mormor, och kommer från min kompis morfars föräldrahem. Den har alltså minst 100 år på nacken! Inte konstigt att den behövde lite kärlek, alltså! :)

 

No comments yet.

Lämna ett svar