Hur värjer man sig?

TV4-nyheterna 22.00. 

Vi har just pratat om att vinterställa den inglasade verandan. Regnet trummar mot höstkyliga, nyputsade rutor. Mörkret är kompakt där ute. Mina fötter är fortfarande varma efter duschen. Under ett duntäcke klädda med dyra påslakan. 

Vattenkanoner och stängsel. Taggtråd. Gråt och skrik. Spädbarn och tårgas. I rummet intill ligger min åttamånaders i nytvättad pyjamas och snusar på nallen han fått från mormor och morfar. Tryggare kan ingen vara. 

Hur värjer man sig mot scenerna på teven? Vilken värld växer Sune upp till? Vad kan jag göra? Ett obehag som dröjer sig kvar. 

Hur värjer man sig?

One Response

  1. Hej,
    intressanta funderingar, tänker ungefär så själv ibland. Visst är det fruktansvärt, men inte är det ju så mycket man verkligen kan göra åt allt elende, tyvärr. Men, man kan försöka göra det bästa av livet för sig själv och nära, man kan hjälpa till i sin närhet där det behövs (kanske genom att hjälpa till med kläderinsammlig, språkträning, barnvakt till nyanlända eller nyhets och informationstexter i tidningar ;-) och gör man det, plus att man uppfostrar sina barn till medkännande och ansvarstagande medmänniskor så behöver man nog inte känna sig så dålig…

    Lisa 17 september, 2015 at 19:57 #

Lämna ett svar