Att fatta beslut

Jag är i regel väldigt sällan ängslig över beslut i min vardag. Jag har för det mesta en rätt klar bild över hur jag vill ha det och ägnar inga evigheter till att ha beslutsångest. Jag går på magkänslan. För det mesta går det jättebra, ibland inte lika bra, men dom gångerna sitter jag inte och grämer mig. Nä, för sån är jag inte. 

Men det är något visst med just ett vägval jag har framför mig nu. Det känns stort, det känns viktigt och definitivt. Det känns. Problemet ligger i att det finns två väldigt starka känslor med i spelet den här gången; en i hjärtat och en i magen. Hjärtat vill kämpa för barndomsdrömmar och paddla på piskande hav i motvind, medan magen vill äventyra på lugnare vatten. 

Och så kommer jag att tänka på uttrycket:

A smooth sea never made a skillful sailor. 

Och genast blir jag självsäker. Jag lärde mig ju simma av en anledning. 

No comments yet.

Lämna ett svar