Världen går i grått

Hur kan världen gå från grönaste grön till gråaste grå på bara några timmar? Igår kväll bevakade jag fotboll i solskenet. Visserligen kan väl konstgräset ha något att göra med att jag uppfattade världen som grön, men ändå. I morse när jag klev upp och tittade ut genom fönstret – grått. Ljusgrå himmel, gråblå asfalt, blekgråa människor och smutsgråa fasader. Hela spektrat av grått, helt enkelt.

Lite komiskt är det ändå. Det är ju Kristi Himmelsfärdsdagen idag. En röd ledig dag för de allra flesta. Butiker håller stängt, folk sitter hemma och minns dagen när Gud åkte till himlen (?) och håller sig allmänt hemma. De enda som har vågat sig ut på samhället är hundägarna som plikttroget följer människans bästa vänner för att uträtta sina behov. Men man gör det med uppdragna dragkedjor och kapuschonger.

Och jag? Jag sitter på jobbet med utsikt över eländet, dricker blåbärste och gör åkerbrasor. Och väntar på bättre tider.

No comments yet.

Lämna ett svar