Två månader

Tiden går fort, idag är det två månader sedan Sune kom till världen och förändrade våra liv. Det hinner hända så mycket på åtta veckor; han har inte bara vuxit så det knakat, utvecklingen går också i en rasande fart. Nu får man ögonkontakt med honom och han studerar intresserat min mun när jag pratar med honom. Ibland gör han försök till att härmas och leendena blir att fler och längre. Men så mitt i allt gick han från att vara världens finaste bebis till att bli oregerlig över en natt. Sedan i torsdag äter han dåligt, är allmänt missnöjd väldigt ofta och låter oss höra det. Hungrig? Ont? Trött? Blöt? Rädd? 

Svaret fanns på Google. Igen. Sune upplever visst just nu en utvecklingsfas, närmare bestämt nummer två i ordningen. Enligt psykologer verkar det finnas totalt sju faser under det första levnadsåret, och Sune kan bocka av samtliga symtom för åttaveckorfasen: mer ledsen och grinig, äter sämre, sover ytligt och är lättväckt, vill vara nära hela tiden och skriker som kniven satt i honom lite nu och då utan förklaring. Okej, det går alltså över. Tack och lov! Det kan tydligen ta allt mellan några dagar till två veckor, men det blir lättare att ta sig igenom det när man fått en förklaring. Det är inte bara vi som är råkassa föräldrar. Pjuh… 

Vad som gör mig lite konfunderad är varför man inte informeras om detta på typ BVC eller under föräldrautbildningen? Så skönt det hade varit att vara förberedd på de här faserna istället för att med gråten i halsen förtvivlat söka svaren på nätet! Det fanns visserligen där, men ja, så mycket enklare om någon bara kunde ha sagt något om det nu ändå är ett känt faktum. 

Nästa fas beräknas komma när han är cirka 12 veckor gammal. Bara hålla i sig! :) 

Fick förresten tips på en jättebra app! The wonder weeks heter den. Beskriver vad som händer i barnets kropp vid de olika faserna och vad man kan förvänta sig. Enligt schemat är Sune mitt i åskvädret, då kan det alltså bara bli bättre nu! 

No comments yet.

Lämna ett svar