Sött

En sak jag märkt sedan jag la om kosten är avsaknaden av sötsug. Tidigare kunde jag småäta, ”unna mig”, flera gånger om dagen. Jag var lurad. Lurad i den bemärkelsen att jag egentligen inte alls var godissugen, jag var hungrig och hade behövt ett mellanmål snarare än tomma kalorier och sockerchock. Det är förbluffande att jag inte varit ens frestad att äta godis sedan i lördags med tanke på vilken gottegris jag varit! Mer mat och vettigare kalorier var alltså lösningen. 

Igår körde jag veckans första tabatapass och det var precis lika jobbigt som väntat. 30 minuters ren och skär slit, men när man väl är uppe i det kör man bara. Det är egentligen ganska hjärndöd träning, tabatatimern säger åt dig när och hur länge du ska hålla på, det enda du behöver göra är att välja övningar och se till att köra hårt! Med tanke på intensiteten i passen ska man gärna vila dagen efter, men för att få äta kvällsfika (som jag älskar) var det bara bege sig ut på en promenad och förtjäna det. Sagt och gjort; det blev nästan en timmes promenad till en riktigt spännande dokumentär i lurarna. Kan knappt vänta tills jag tar mig ut nästa gång och får höra del två och upplösningen på det hela. 

För övrigt ett jättebra sätt att motivera sig själv att motionera. En typ av belöning som gör promenaden så mycket mer angenäm och något att längta till.  

 

No comments yet.

Lämna ett svar