Sommarens roligaste jobb?

Ända sedan Maria Söderberg började prata om glaciärer och gjorde mig medveten om att vi faktiskt har Sveriges största precis här, i Arjeplogs kommun, har jag varit sugen på ett besök. Salajekna. Men en glaciär är ju som inget man åker till bara sådär om man inte vet vad man pysslar med. Fick ju privilegiet i höstas att ta en närgången titt på flera i Kebnekaiseområdet, och det var sjukt häftigt. Men där växte också en respekt för naturens krafter fram. Aldrig har jag känt mig så liten och ödmjuk som när jag, som en i raden av många i ett replag, hoppade över avgrundsdjupa glaciärsprickor med hjärtat i halsgropen. 

Gissa om jag blev glad när jag såg att Söderberg anordnar en guidad visning av Salajekna i sommar! Gissa vem som gör ett undantag från semestern och följer med och bevakar det! Jaaaaaag! Så peppad! Helikopterresan är redan bokad och nedräkningen har startat! Lär inte bli en lika närgången titt den här resan, men jag har inget emot att betrakta på säkert avstånd. ;)

No comments yet.

Lämna ett svar