Socker

För någon kväll sedan såg jag en dokumentär på SVT play om socker. Riktigt intressant och en ögonöppnare för mig. Trots att jag tycker att jag lever relativt nyttigt, finns det ju alltid områden som går att göra något åt. Det blev extra tydligt efter att ha sett det där! Man tycker sig vara nyttig som faktiskt är en av dem som bemödar sig med att äta frukost, men vad stoppar man i sig? Youghurt – fullt av socker. Flingor – fulla av socker. Till och med den rökta skinkan innehåller socker! Juice, marmelad, oboy. Socker, socker, socker. Jag upptäckte också, till min stora fasa, att Sunes gröt innehåller juicekoncentrat. Hädan efter får det bli vanlig gröt med mosad banan till. 

Jag tänker ge det ett seriöst försök att minska mitt sockerintag, framför allt det som är dolt i livsmedel. Helt sockerfri blir jag nog aldrig, men det skadar ju inte att tänka efter lite. Godis har jag redan skurit ned på till en kväll i veckan, glass äter jag knappt. Läsk tänker jag bara dricka när jag äter pizza, för då är det redan åt helvette. ;) 

Idag, till exempel. Jag var sugen på tikka masala och tänkte vara lat och köpa en kryddmix. Socker stod som andra ingrediens, den gick med andra ord bort. Istället köpte jag en kryddblandning utan socker, stekte kyckling, saltade och pepprade, tillsatte krossade tomater och créme fraîche. Lustigt nog smakar min tikka masala nästan identiskt med den som innehåller tillsatt socker. 1-0 till mig! 

Vill du också se dokumentären så finns den här!

Socker

One Response

  1. Hej! Hur ser du på det med sötningsmedel? Tänkte på kvargen i smoothien i inlägget under, visst att det inte innehåller kalorier men tror du det är bättre att käka konstiga sötningsmedel i livsmedel än socker? :)

    Hanna 24 februari, 2016 at 20:22 #

Lämna ett svar