Mästerkocken

Gick förbi en förpackning färdiglagad mat idag på Coop. Basilikakyckling med pasta. Såg helt sjukt gott ut, kostade sisådär kring 50-lappen och var extremt lockande, framför allt ikväll när jag skulle äta middag ensam. Men jag kunde inte förmå mig att köpa den färdiglagade maten. Dels är det så mycket roligare att göra maten själv från scratch, dels slipper man alla onödiga tillsatser. Och så blir det förstås mycket godare.

Jag vände helt resolut på förpackningen och kollade innehållsförteckningen och skrev min inhandlingslista efter den. Fräckt va!

500 g färsk kycklinglårsfilé (går nog bra med vilken del av kycklingen som helst)
Ett paket matlagningsgrädde
Körsbärstomater
Vitt vin
Kycklingfond
Röd chili
Vitlök
Färsk basilika
Färsk pasta
Vitpeppar

Dela kycklingen i mindre bitar. Stek på hög värme så att den får lite färg. Pressa vitlök, hacka chili och tillsätt med kycklingen. Salta och peppra. Häll i grädden och en skvätt vitt vin, i med kycklingfonden. Grovhacka basilikan och tomaterna och lägg det med allt det andra i grytan. Lägg på ett lock och låt det småkoka en stund tills smakerna blandat sig med varandra och kycklingen är genomstekt. Jag hällde i lite vitvinsvinäger på slutet för att få en lite mindre tam smak, men den går utesluta. Smaka av med vitpeppar.

Koka pastan efter anvisningen och servera med kycklingen!

Mums!

IMG_5557.JPG

No comments yet.

Lämna ett svar