Med vänliga hälsningar, Bagarn

Efter nio dagar i tjänst på raken är det äntligen dags att vara lite ledig, närmare bestämt resten av veckan. Så skönt! Men ni känner ju mig, inte kan jag ju sitta still och göra ingenting. Jag drog igång och började baka bröd! Innan det blev det en sväng till återvinningsstationen och till pantautomaten. Miljökämpen har gjort sitt för den här gången. ;)

Bakade två olika sorters bröd. Det enda en filmjölksvariant med grahamsmjöl, sirap, Guinness och blåbär. (Skulle egentligen vara tranbär, men några sådana hade jag inte) Jättegott, saftigt och riktigt mustigt! Dessutom busenkelt i och med att man använder bikarbonat och degen inte kräver någon jäsning. Bara blanda ihop alla ingredienser och stoppa in i ugnen.

Det andra brödet är baserat på dinkelmjöl och vetegroddar, och för att kalasa till det lite tillsatte jag torkade aprikoser och valnötter. Den degen ligger fortfarande på jäsning, men jag återkommer säkerligen med ett utlåtande.

IMG_5808.JPG

IMG_5805-0.JPG

No comments yet.

Lämna ett svar