Lyfter tyngre

Förra vintern vid den här tiden tränade jag som en galning. Då fokuserade jag mest på löpning och var upp och snuddade på milen innan jag slutligen tröttnade. Springa kan vara skönt, men inte lika kul som att lyfta skrot! Jag körde även lite improviserad styrketräning, och det är kul att titta tillbaka och se vilka framsteg jag gjort på ett år. Igår tog jag 110 kilo i benpressen utan problem, nästan en fördubbling mot för vad jag ens tordes testa då. Tänker testa på 120 kg nästa gång, och målet är minst 8 reps i ett set om tre. Klarar jag det lägger jag på minst fem kilo till nästa gång.

Benböjen däremot, eller squats med skivstång som det kallas för lekmannen (jag), har jag gått omkring och känt mig lite rädd för tidigare. Det känns som att det finns för många saker som kan gå fel, därför har jag undvikit den. Fram till igår. Det var lite folk i gymmet och jag kände mig modig. Började med 15 uppvärmningsreps med tom stång. Den väger 20 kilo. Lade lite försiktigt på totalt fem kilo, men upplevde det alldeles för lätt. Bytte till två x 10 kilo och gjorde 10 reps x 3. Lite för lätt. Plussade på fem kilo, men vid det laget var mina ben (som inte alls är van vid den här övningen) trötta och skakiga. Fixade fem reps med sviktande kvalitet. Träningsvärken kom som ett belönande brev på posten i morse. Nyttigt att komma till den insikten hur viktigt det är att variera övningarna.

Jag längtar redan till nästa legday när jag får testa 45, eller kanske mer, på pigga ben! Ikväll blir det däremot bröst och triceps. Kanske även biceps om jag håller för det. :)

 

 

No comments yet.

Lämna ett svar