Julgodis!

Tre olika tryfflar, kanderade mandlar och kokos- och citronbollar. Bagerskan på Notvägen 4b har legat i på sistone! Inget av det jag bakat har dock varit speciellt avancerat att åstadkomma, och dagens grejer var speciellt enkla:

Kokosbollar med citron:
200 g vit choklad
2 dl kokos
Färskpressad citronsaft efter smak
Rivet skal av en citron

Smält chokladen i en skål i mikron och blanda i resten av ingredienserna. Låt svalna lite innan du formar degen till små bollar. I receptet står att man ska rulla dem i kokos, men det momentet struntade jag i. Riktigt goda!

Ett tips: vill du ha lite crunsch i bollarna kan man tillsätta typ en deciliter lättkrossade cornflakes. Jag gjorde en andra laddning med det och det blev riktigt bra det också!

Kanderade mandlar
400 g mandlar
6 msk ljus sirap
3 msk strösocker
1/2 tesked vanilinsocker
1 tsk salt

Blanda sirap, socker, vanilinsocker och salt i en stekpanna. Hetta upp och låt koka i ett par minuter. Tillsätt mandlarna och rör om ordentligt. Häll ut allt på en plåt täckt med bakplåtspapper och separera mandlarna med en gaffel. Låt stå mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Ta ut plåten och låt svalna ordentligt innan du börjar avnjuta dem – sockerlösningen blir riktigt riktigt het!

IMG_6722.JPG

No comments yet.

Lämna ett svar