Fåfängan

Ja, det kommer säkert att låta fåfängt, och det kanske det är också, men en sak jag tänkt mycket på sedan jag blev gravid är kläderna. Efter 29 år med en garderob, som visserligen varit i ständig förändring, men som man känner som sin egen bakficka, blir det en stor omställning den dagen gylfen på byxorna inte längre går igen. Lite av en minipanik, faktiskt.

För mig är kläder ett av mina stora intressen. Jag gillar att känna mig fin och bekväm med det jag drar på mig på morgonen, jag gillar att äntligen ha ett yrke där jag får uttrycka min personlighet med mina kläder. De flesta andra yrken jag hunnit med har varit förknippade med någon typ av uniform. Mycket praktiskt, kan nog många tycka. Mycket tråkigt, anser jag. Så när den första dagen utan uniformsjobb kom, och jag klev upp på morgonen med till synes oändliga valmöjligheter i garderoben, valde jag att gå all in med kjol, höga klackar och läppstift. Bara för att jag kunde.

Min tanke med garderoben fram till januari är att försöka trixa och använda mina vanliga kläder i så stor utsträckning som möjligt. Mammabrallor har jag dock varit tvungen att inhandla redan i somras. (Magiskt skönt med hög mudd! Varför har inte alla byxor sån??) Jag inser dock begränsningen – jag måste hålla mig till koftor, kavajer och skjortor som går att bära utan att knäppa alla knappar, och dessvärre äger jag inte särskilt många överdelar som ser kloka ut utan att knäppa. Hittills har kroppen inte förändrats nämnvärt mer än att magen är större och att rumpan lider lite av sviterna från att jag helt och hålet skippat rump- och benträningen senaste månaderna. Men det finns ju ingen säkerhet att jag inte kommer att samla vätska värre än en svamp och behöva flera storlekar större än jag vanligtvis har. Som om det inte vore en nog stor chock att en dag vakna och inse att man inte ser tårna när man ligger på rygg. Haha!

Något säger mig att jag kanske måste göra ett till besök i en stad innan januari. Bara för att shoppa helt nödvändiga saker. För januari är ju ändå fyra månader bort.

IMG_5252-0.JPG

No comments yet.

Lämna ett svar