En sån där dag

Jag lyssnade på en föreläsning för ett tag sedan, där mannen i fråga pratade om vikten av rätt mental inställning; hur långt man kan komma bara genom att tänka positivt. Det träffade på en av mina allra ömmaste punkter. Jag är nämligen en skeptiker från födseln och lite av en pessimist som gärna inte sätter ribban för förväntningarna allt för hög – risken finns ju att man kan bli besviken.

Jag vet. Jag låter ju som en kalasrolig tjej, inte sant? ;) Nåväl, jag är ju inte sämre än att jag kan ändra på mig, så sedan dess har jag faktiskt försökt tänka på det, och ta mig fan blev inte livet lite trevligare! Det handlar väl bara om att våga släppa sargen, antar jag. Visst, det kan väl hända att mitt pessimistiska och misstänksamma förhållningssätt till livet besparat mig en och annan sorg eller besvikelse, men då är jag ju hellre glad lite i onödan än bitter för jämnan.

Men. Det finns alltid ett men. Den här måndagen är ett enda stort jävla men. Livet kan ju inte alltid vara en dans på rosor, och även om nu de trista dagarna minskat i antal betyder inte det att dom per automatik försvinner. Vaknade trött, steg upp trött. Sminket blev inte bra, kläderna satt så där halvokej, huvudet var segt och kroppen likaså. Jobbet flöt inte på ens en kvart av en hel arbetsdag. Jag väntade hela dagen på att piggna till, exempelvis av sockerchocken som borde infunnit sig efter mellanmålet i eftermiddag. Men icke. En hel dag down the drain.

Men så slog mig en tanke: jag har inte haft mens på typ sju månader. Det är sju uteblivna potentiella humörsvängningstillfällen á låt säga två dagar. Sju tillfällen på totalt cirka 14 dagar där jag garanterat hade velat klösa ögonen ur alla – inklusive mig själv. Om då en enda dag på flera veckor blir så här kanske det inte är hela världen! Man kanske helt enkelt måste tillåta sig själv att inte vara på topp jämt, hur tråkigt det än är.

Så efter jag vilat ned maten ska jag ta ett beslut om det blir nått gym, eller om jag helt enkelt bara ska pilla navel i min ensamhet hela kvällen. Å tycka synd om mig själv.

No comments yet.

Lämna ett svar