Allt som behövdes var ett knäck

Har ju haft så ont i ryggen sista veckorna. Fick dels konstaterat att en del av det onda, det lokaliserat i ländryggen, berodde på foglossningar. Men då är ju ryggen en sådan finurlig apparat, att om det börjar jävlas på ett ställe så nyper muskler på andra ställen ihop sig för att stabilisera upp resten av ryggen. Resultat? Ont i HELA ryggen.

Nåväl, jag hade ju nästan räknat med att det skulle kunna bli tungt när magen blivit större. Fiffigt nog kan man få kostnadsfri hjälp och rehabilitering från sjukgymnasterna om problemen är graviditetsbetingade, så jag tänkte att ”det kan ju i alla fall inte bli sämre” och bokade en tid. En tid blev två, och två blev tre. Idag värmde vi upp med en halvtimmes massage, och på slutet kom det där knäcket som jag så desperat varit i behov av. Ett snabbt, välplacerat tryck över revbenen och vips försvann en del av värken! Trippade ut från behandlingen på lätta fötter, visslade på något muntert och kände mig som ny igen. Jag blev dessutom så pigg och glad av att äntligen inte ha så ont, att jag dammsög, skurade, startade tvättmaskinen och började baka bröd. Allt på en gång!

Nu ska jag strax kvällsfika det nybakade, sen ska jag lägga mig i vår renbäddade säng och hoppas att energin håller i sig för resten av veckan.

No comments yet.

Lämna ett svar