What’s cookin?
Ord fångade i bildIkväll har jag kokat min första burk hjortronsylt. Och jag kan inte ljuga; jag är så stolt att jag nästan spricker! ;)
Det var inte ens meningen egentligen. Jag skulle göra en smoothie med frysta hjortron, trodde att jag satte mikrovågsugnen på defrost, vilket jag snart upptäckte att jag inte gjort. Tadaaa! Ett halvt kilo tinade hjortron! Så, antingen skulle vi dricka hjortronsmoothies i två veckor framöver, eller så.. kokar man sin egen hjortronsylt.
Jag har haft turen att växa upp med en familj som försett mig med syltburkar lite nu och då i mer eller mindre hela mitt liv. Jag har med andra ord varit på tok för bortskämd för att ta tag i kokandet själv. Plockat bären har jag gjort nästan varje höst för att jag tycker det är mysigt, men sedan har bären för det mesta hamnat i mormors frys i väntan på att kokas.
Ett nytt, spännande steg är taget mot den riktiga vuxenvärlden. Nu behöver jag bara lära mig äta (utan inbördes ordning) sill, surströmming, bruna bönor, räkor, kokta ägg, kaviar, inälvor, musslor, sushi, blodkorv och tunga.
I’m getting there! Haha!
No comments yet.