Dinkelfläta

Det andra brödet jag skrev om, dinkelflätan, blev också en höjdare. Det är ju två helt olika typer av bröd; filmjölkslimpan med Guinness och sirap blir riktigt saftig och lite söt, medan dinkelbrödet blir stabbigare, mer kompakt och riktigt mättande. Passar bättre till frukost, tycker jag, när det går ihop med det mesta i påläggsväg och håller en mätt längre. Jag bytte ut tranbären mot torkade aprikoser och valnötter.

Läste lite om dinkel. Det innehåller tydligen mycket protein och är rikt på B-vitaminer och mineralämnen. Vetegroddarna är också väldigt nyttiga vad det verkar; de ska inte bara ge mycket smak till brödet, det är också rikt på fibrer och viktiga näringsämnen. Linfrö har ett högt omega 3 innehåll, sänker GI och håller magen i form.

Ett riktigt superbröd, med andra ord. :) Här är receptet!

IMG_5825.JPG

No comments yet.

Lämna ett svar